';

Inici >Crònica de La Marató de Las Tucas


Crònica de La Marató de Las Tucas


La meva 42a marató haurà d’esperar, doncs aquesta vegada no ha pogut ser.

La calor quasi em fa desistir a l’aparcament de l’Espigantosa i finalment va ser la forta pluja, el vent, la pedregada i els llampecs i trons, a més de tres caigudes d’esquena (una d’elles d’esquena i de cul al riu) que si no em treu el Joan ja no m’aixeco.

La pujada des del Refugi Angel Orús fins al Coll de la Plana era molt tècnica amb molts blocs de pedra i riuets que ens van fer alentir molt i quan vam arribar al coll va començar a ploure fort i a pedregar i els del control ens van dir que anessim enrere fins al refugi doncs la baixada era molt perillosa.

Una altra noia i nosaltres vam dir que no anavem enrere ,però la veritat és que la baixada va ser molt dura i relliscosa, doncs plovia molt i seguia pedregant apart dels llampecs que feia força caguen.

Quan ja arribavem a les Batisielles ens van atrapar els escombres i vam seguir camí amb ells.

Al arribar al trencall que anava al Refugi d’Estós jo vaig dir que plegava i seguia camí avall fins a la pista  i el Joan va decidir continuar cap a Estòs(era l’ultim control) i així acabar la marató.

Jo vaig baixar amb un dels escombres que portava frontal i el Joan va anar amb l’altre.
El Joan va baixar d’Estòs fins a Benasque sense frontal i a tota píndola, acabant la marató a les 22.45.

Jornada atlètica molt dura, doncs apart de la duresa del recorregut de les tres proves, s’hi va afegir la forta calor primer i desprès el mal temps.O sigui que els que no va “matar” la calor, els va “matar” el fred i la pluja .

L’Ultra Trail que van sortir 246 corredors, només el van acabar 17. Els demès van col.lapsar els diferents refugis de muntanya fins a ser evacuats.

Hi haurien algunes crítiques per fer a la organització, però reconec que el mal temps els va desbordar.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*