';

Inici >Trekking a la Vall de Markha (India)


Trekking a la Vall de Markha (India)


Dia 4 d’agost 2018

Sortim de Barcelona cap a Helsinki on arriben a l’hora prevista i després de tots els controls i de fer un mos, ens assebentem que el nostre vol a Delhi sortirà amb 3 hores de retard, protestem a la companyia i ens donen un val de 8 euros per sopar. Finalment no sòn 3 sino 4.

Dia 5 d’agost 2018

Arribem a Delhi molt cansats de tot el trajin . Finalment ens porten a l’hotel i ens trobem amb el guia de parla castellana i quedem amb l’hora per anar a fe un tour per la ciutat.

Per moure’s per la ciutat en cotxe només pots ser del pais, el trànsit és caòtic i les normes de circul.lació se les passen pel forro. Visitem diferents monuments i fem una passejada amb bicipedal per alguns carrerons del barri vell que no tenen desperdici. Anem a dinar i segueix el tour fins que tornem a l’hotel. Coneixem el guia del trekking i ens diu que demà hi ha vaga a Srinagar i no sap si sortirà el nostre vol.

Dia 6 d’agost 2018 Delhi-Srinagar

Sortim a l’hora prevista, cap problema per la vaga, i amb un taxi ens porten fins a la vora del riu i ens fan pujar a una barcassa la que ens porta fins al nostre hotel flotant que és on dormirem.

Tot el que havíem de fer ha quedat suspes per la vaga i per passar l’estona ens porten a una botiga de catifes .

Dia 7 d’agost 2018 Srinagar-Kargil

A les 5,30 ens porten amb la barcassa a fer na passejada pel riu per anar a veure el mercat flotant de fruites, flors i verdures, és molt bonic.

Després d’esmorzar i preparar els petates ens hem d’esperar perquè plou a bots i barrals. Quan afluixa la pluja pugem a les barcasses i ja ens esperen els taxis per portar-nos a Kargil. Avui passem pel port de Zogi La, és una de les 10 carreteres més perilloses del món. La carretera impressiona molt, la major part és de terra i just passen dos cotxes menys quan ve un camió que és la majoria de vegades. Parem per dinar i tornem al cotxe arribant al poble de Dras que és un dels pobles mes freds del món. Finalment arribem destrossats a Kargil.

Dia 8 d’agost 2018 Kargil-Lamayuro-Leh

Avui dia de molts quilòmetres, parem a Mulbek per visitar un Buda gegant esculpit a la roca, diuen que és el més antic de Ladakh. També visitem el monestir de Lamayuru, molt bonic i finalment arribem a Leh.

Sortim a fer un tomb per Leh, hi ha molt d’ambient i moltes botiguetes on pots comprar de tot i en una d’elles després de comprar,la Isabel cau a les escales i es fa un trau espectacular,tant que els botiguers es mobilitzen per anar a la farmàcia i li fan la primera cura, però ens recomanen que anem a l’hospital que segons ens diuen es gratis pels estrangers.

Tornem a l’hotel com podem i després de fer una nota pels companys, anem amb un taxi a l’hospital. El mateix taxista ens fa tots els tràmits perquè ens atenguin. Finalment un metge li neteja la ferida i li posa 4 punts de sutura. Les condicions de l’hospital són molt precàries i la neteja brilla per l’absència. Tornem a l’hotel.

Dia 9 d’agost 2018 Leh

Sembla que el genoll no li fa gaire mal a la Isabel i continuem amb la ruta. Avui dia de monestirs budistes, i després d’una aturada per dinar amb un menú tibetà continuem la visita als monestirs. A la tarda sortim de compres i a les 6 tenim reunió per parlar del trekking.

Dia 10 d’agost 2018 Leh-Hemis-Sang Sumdo 5,3 qms.

Després d’esmorzar ens porten fins a Hemis per visitar el monestir i és el lloc també on comencen el nostre trekking fins a Sang Sumdo

La pista puja suaument i al arribar ja tenim tot muntat, tendes, menjador,cuina. Fa molta calor. A la tarda fem una passejada fins un petit monestir.

Dia 11 d’agost 2018 Sang Sumdo-Churkimo 4.200 mts. 8,7 qms

Ens llevem a les 6 i després d’esmorzar i recollir trastos sortim. De moment és una pista ampla que va fent sifons fins arribar al llit d’un torrent que remuntem fins arribar al que serà el nostre campament avui. Geològicament el paisatge és molt espectacular. Avui ens hem d’esperar doncs els cavalls que porten els nostres trastos no han arribat. Fa tanta calor que tots acabem a la mateixa ombra.

Dia 12 d’agost 2018 Churkimo -Nimaling Via Kangmarula Pass 5274 mts. 12,6 qms.

Mateixa rutina que ahir remuntem el riu fent sifons, realment el paisatge és molt bonic i finalment el camí deixa de ser amable i comença a pujar sense respir. La Isabel comença a engoixar-se i li costa respirar i el seu cap veu molt més alt el coll. Els companys ens esperen pel picnic i tots fan cara de cansats. Finalment pas a pas i fent petites aturades arribem al Kongmarula Pass . Al coll ens retrobem amb 2 companys que ens esperen i ens felicitem tots i fem les fotos de rigor. Ara toca baixar fins al campament a Nimaling.

Dia 13 d’agost 2018 Nimaling-Hanghab 4.880 mts. 8,5 qms

Avui és una jornada en baixada per recuperar-nos de l’esforç d’ahir i ens adonem de la poca autoritat que té el nostre guia, doncs en un acte d’irresponsabilitat deixa que 7 companys trenquin el programa i facin un altra itinerari pel seu compte. Per la nostra part seguim el guia amb 2 dels nostres companys. Arribem al que serà el nostre campament i ens toca esperar als companys que han marxat sols i als cavalls que no arriben tampoc.

Dia 14 d’agost 2018 Hanghab-Markha 18 qms

Avui serà un dia llarg, anem reseguint la vall sempre amb el riu al costat i anem passant per pobles tibetans i diversos xortens. Parem a dinar a tocar del riu i hi posem els peus. Passem aprop d’un monestir molt espectacular i alguns hi pugen .

Com sempre quan arribem al campament encara està tot per muntar.

Dia 15 d’agost 2018 Markha-Skyu 25 qms

Avui tenim 20 qms per endavant. Tot just sortir hem de creuar un riu amb aigua fins els genolls i que baixa bastant fort. Els guies ens ajuden a creuar-lo. El recorregut és un puja baixa constant per anar salvant el riu, també trobem alguns pobles i xortens abans d’arribar al poble de Skyu. El recorregut és molt espectacular, les formes, els colors i les diferents valls que ens anem troban.

Dia 16 d’agost 2018

Hi ha canvi d’itinerari, no podem seguir la ruta que teníem fixada degut a les pluges dels passats dies i per el fang acumulat de fa 15 dies per tan les mules no poden passar.

Fem el trajecte en cotxe molt més llarg doncs hem de fer una bona volta. La carretera és de terra i a més hi estant treballant fent desprendiments controlats i hem d’estar aturats molta estona amb una calor sofocant. Finalment arribem a la zona on acamparem i com sempre tot està per muntar i per postres hi han 5 colxonetes que no saben com s’han empestifat de querosé i no es poden fer servir. Uns quants haurem de dormir a terra.

Dia 17 d’agost 2018 Rumbak 12 qms

Comencem avui amb una bona pujada sempre a prop del torrent fins arribar al poblet de Rumbak. Aquí la vall s’obre i ens deixa veure el coll del Stok La, sembla una paret vertical demà serà qüestió de paciència. La Isabel està patint massa amb la sensació d’ofec i per postres quan arribem al campament te mal de panxa.

Dia 18 d’agost 2018 Rumbak-Stok La 10,2 qms. 4843 mts.

Ha plogut tota la nit i al matí quan ens llevem encara plou lleugerament. Després d’esmorzar ens posem els Goretex i els pantalons impermeables i sortim. Ens espera una bona pujada fins al Stok La. El camí no dona respir però la visió és tot un espectacle de llum i color, arribem al coll i encara ens queda per pujar un parell de colls més fins arribar al lloc on dinarem. Després fem l’últim tram del trek. La Isabel es troba molt millor.

Les tendes estan fetes un fastig i nosaltres hem de canviar de tenda perquè la nostra no tanca be.

Dia 19 d’agost 2018 Stok La-Camp Base Stok Kangri 5 qms.4939 mts.

Ens aixequem ben d’hora, com cada dia, però el camí va pujant suaument per guanyar uns 500 mts de desnivell que ens porten fins al camp base.

Al camp base hi ha moltes tendes, animals i persones que esperen per pujar . Una vegada instal.lats toca reposar, doncs demà intentarem fer cim.

Dia 20 d’agost 2018 Cim Stok Kangri 6153 mts.

A les 11.30 de la nit fem un petit refrigeri i puntualment a les 12 comencem a caminar, el pas esforça ràpid i ens anem estirant, fem petites aturades per reagrupar-nos. La pujada és molt forta i no dona respir, el grup es trenca. El Pier diu que ja en te prou i baixa, el Dani perd els papers i el grup ara va molt més lent i arriba a la gelera on hem de saltar 2 esquerdes que fan una mica de respecte. Després el camí es torna més dur,veiem la filera de llums per sobre nostra i ens semblen molt lluny. L’August amb mal de panxa també plega veles. Arribem a un lloc amb glaç a les pedres i el terreny està glaçat, fa molt fred, els companys van molt tapats i tots esperem la sortida del sol.

Finalment, arribem al coll, la vista és fantàstica, encara tenim una hora per endavant de grimpada fàcil però a 6000 mts. Jo em trobo en el millor moment fisicament, tan és així que el guia em deixa passar al davant i m’ha d’aturar amb un stop sec i contundent . Alguns companys estant patint molt,les seves cares son un reflex de l’esforç. Tenim el cim a tocar i al arribar tinc un record emocionat per la Isabel que no ha pogut pujar i s’ha quedat al camp base. Van arribant els companys i ens abracem i ens fem la foto de cim.

Per baixar el guia ens encorda ja que la Iolanda i la Cat sembla que no van gaire segures Al arribar al coll ens trobem a la Susagna i al Dani que van fent amb l’altre guia. El Dani va mort.

A la baixada el Jorge cau en una placa de neu i es fa mal en un genoll, l’ajudem com bonament podem, passem tots junts la gelera i després la Iolanda i jo anem fent fins arribar al camp base per explicar la caiguda del Jorge.

Dia 21 d’agost 2018. Camp Base- Poble de Stok

Ultim dia de trekking, anem resseguint la vall,molt espectacular amb trams en que el camí guanya alçada per salvarl’aigua del torrent.

La Isabel està de pedres fins als dellonses i sembla que el camí no tingui final i quan veiem el poble de Stok encara queda un bon tros per arribar-hi i per fi punt i final. Ja tenim els taxis esperant per portar-nos a Leh

Una merescuda dutxa i ja som al carrer per anar a dinar. Fem les últimes compres.

L’endemà marxem cap a Delhi i Agra per fer una mica de turisme.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*